Sneltoetsen


Minimum DataBase

Neem de beoordeling van uw symptomatische patiënt een stap verder

Integreer de testen van de minimale database voor een volledig beeld bij uw patiënt

Dieren zijn meesters in het verhullen van symptomen van ziekte en zwakte. Combineer dat met het feit dat ze niet kunnen praten en ons niet kunnen vertellen wat eraan scheelt, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom het moeilijk kan zijn om in de diergeneeskunde een nauwkeurige diagnose te stellen. Sommige veelvoorkomende aandoeningen kunnen ook aanleiding geven tot overeenkomstige klinische symptomen en afwijkingen, wat het verder kan bemoeilijken om tot een zekere diagnose te komen.

Diagnostisch onderzoek is zodoende vaak aan te bevelen om de gezondheidstoestand van uw patiënt volledig te evalueren en deze inherente belemmeringen het hoofd te bieden, of uw symptomatische patiënt nu erg ziek is of zich 'niet helemaal lekker' lijkt te voelen.

Het kan veel voordelen met zich meebrengen om een stap verder te gaan met de beoordeling van uw symptomatische patiënt en de testen van de minimale database (MDB) een vaste plaats te geven naast de anamnese en het lichamelijk onderzoek van de patiënt. De voordelen van consistente uitvoering van de testen van de minimale database als onderdeel van de beoordeling van uw symptomatische patiënt, zijn:

 

Bij gebruik naast de anamnese en het lichamelijk onderzoek van de patiënt bevat de minimale database de basale diagnostische testen die nodig zijn om consistent tot een nauwkeurige diagnose te komen en, indien van toepassing, een behandeling in te stellen of, zo nodig, verder diagnostisch vervolgonderzoek uit te voeren. De MDB biedt u een totaalbeeld van de orgaansystemen en bestaat uit vier integrale componenten die altijd gezamenlijk moeten worden uitgevoerd: Volledig bloedbeeld, klinische chemie volledig, elektrolyten volledig en volledig urineonderzoek.

Met de minimale database kunt u afwijkingen zien in het licht van de samenhang tussen orgaansystemen en kunt u bepalen waarom uw patiënt ziek is.


Oplossingen voor de minimale database

Veeg om onze gerenommeerde software en apparatuur te bekijken.