Sneltoetsen


Klinische chemie volledig

Bekijk het volledig bloedbeeld in samenhang met de volledige minimale database

Het profiel klinische chemie volledig is een essentiële component van de minimale database die specifieke informatie biedt over de gezondheidstoestand van de nieren, lever en pancreas en ook andere orgaansystemen. Het bevat primaire en secundaire testen voor de evaluatie van deze cruciale systemen, die een essentiële rol spelen bij onze bepaling van de gezondheidstoestand van de patiënt.

Waarom is het profiel klinische chemie volledig een integraal onderdeel van de minimale database?

Het profiel klinische chemie volledig is een zeer belangrijke component van de minimale database vanwege de doelen die het dient:

  • Het geeft richting aan verder diagnostisch onderzoek – ‘is er een probleem met één of met meerdere orgaansystemen?’ (primaire orgaansystemen zoals de nieren, lever, het endocriene systeem, maag-darmkanaal)
  • Het biedt een objectieve maatstaf voor de ernst van een probleem met een specifiek orgaansysteem
  • Het biedt een objectieve maatstaf voor de verslechtering of verbetering van een aandoening

 

Interpretatie van de uitslagen van het profiel klinische chemie volledig

De beste werkwijze bij de evaluatie van uw uitslagen is om systematisch uitslagen binnen specifieke groepen volgens orgaansysteem gezamenlijk te onderzoeken.

Hieronder staat een voorbeeld van een overzicht met de uitslagen van klinische chemie volledig. Download de bijgevoegde pdf en onderzoek welke informatie uit elk van de parameters kan worden afgelezen en op welk orgaansysteem die informatie betrekking heeft.