Sneltoetsen


IDEXX Laboratorium
DISCOVER MORE

Sick dog with head down on the exam table

Spec cPL-test & Spec fPL-test

Test snel en betrouwbaar op pancreatitis bij honden en katten

Pancreatitis is een uitdagende ziekte om te diagnosticeren, omdat anamnese, lichamelijk onderzoek en reguliere laboratoriumuitslagen vaak aspecifiek zijn.

De Spec cPL-test voor honden en de Spec fPL-test voor katten meten de hoeveelheid pancreas-specifieke lipase in het bloed om u te helpen een betrouwbare diagnose van pancreatitis te stellen.

Contact

 

Aangepaste referentie-intervallen voor de Spec fPL-test

Uitgelichte testen


Spec cPL-test

Honden

Pancreatitis bij honden is een potentieel dodelijke ziekte die lastig te diagnosticeren is. De symptomen zijn vaak aspecifiek, zoals braken, anorexie en buikpijn. De Spec cPL-test is een revolutionaire test waarmee u snel en betrouwbaar de pancreas bij honden kunt beoordelen.

Spec fPL-test

Katten

Elke kat die naar uw praktijk komt met vage klachten kan pancreatitis hebben. Omdat anamnese, lichamelijk onderzoek en reguliere laboratoriumuitslagen vaak niet‑specifiek zijn, wordt pancreatitis vaak gemist bij katten. De Spec fPL‑test is een eenvoudige bloedtest die de hoeveelheid pancreas‑specifieke lipase in het bloed bepaalt en informatie geeft over de status van de pancreas.

Klantenservice

070 700 70 33

Testaanbod

Bekijk het uitgebreide en geavanceerde testaanbod van het IDEXX Laboratorium.