IDEXX SDMA Test

Zo gebruikt u de IDEXX SDMA test

Zo voert u de Catalyst SDMA test uit

Zo voert u een SDMA-test uit met de Catalyst One analyzer
 
  1. Voer de gegevens in op het IDEXX VetLab Station.
  2. Plaats het monster, de SDMA-slide en het reagens.
  3. Sluit de lade en druk op de Start-knop van de Catalyst One analyzer.
Zo voert u een SDMA-test uit met de Catalyst Dx analyzer
 
  1. Voer de gegevens in op het IDEXX VetLab Station.
  2. Selecteer de patiënt en het monstertype op uw Catalyst Dx analyzer.
  3. Plaats het monster en de SDMA-slide.
  4. Plaats het reagens en druk op Run op de analyzer.

Antwoorden op veelgestelde vragen over de Catalyst SDMA-test

Uitvoeren van de Catalyst SDMA-test is eenvoudig. Gebruik deze informatie om uw vragen over de Catalyst SDMA-test te beantwoorden.

Bewaar de Catalyst SDMA-test in de koelkast (niet in de diepvries). De Catalyst SDMA-test hoeft niet te worden verwarmd. U kunt hem vlak voor gebruik uit de koelkast halen.

De Catalyst SDMA-test en het reagens kunnen maximaal 8 uur in hun verpakking bij kamertemperatuur worden bewaard. Leg ongebruikte materialen daarna terug in de koelkast (niet in de diepvries).

Jazeker. Als u een Catalyst One analyzer heeft, kan de Catalyst SDMA-slide afzonderlijk of tegelijk met andere slides worden geanalyseerd als onderdeel van een uitgebreid patiëntprofiel. U kunt bijvoorbeeld een Catalyst Lyte 4 CLIP (elektrolyten), Catalyst Chem 17 CLIP, Catalyst Totaal T4-test en Catalyst SDMA-test doen met slechts één patiëntmonster.

Als u een Catalyst Dx analyzer heeft, zijn de enige tests die u niet tegelijkertijd met de Catalyst SDMA-test kunt uitvoeren: fenobarbital, Totaal T4 en CRP.

Bij gebruik van de Catalyst One analyzer kunnen de slides in elke willekeurige volgorde worden geplaatst. Bij de Catalyst Dx analyzer geldt dit voor 18 of minder slides.

Als u meer dan 18 slides in de Catalyst Dx analyzer wilt plaatsen, zorg dan dat de Catalyst SDMA-test tussen de eerste 18 slides zit. Als u ook elektrolyten wilt bepalen, plaatst u die slides als eerste in het apparaat.

Het aanbevolen monstervolume voor de Catalyst SDMA-test hangt af van het type monster dat u gebruikt. Voor volbloed raden we 600-800 µL aan. Als u serum of plasma gebruikt raden we 65 µL aan, en wanneer u SDMA samen met andere tests uitvoert 300 µL.

U vindt hier snel antwoorden op de vraag hoe te handelen als de SDMA verhoogd is.

Heeft u nog vragen over het uitvoeren van de Catalyst SDMA-test?

Download: SDMA HandleidingLees: SDMA Veelgestelde vragen

SDMA in het IDEXX Laboratorium

SDMA is opgenomen in alle routineprofielen van het IDEXX Laboratorium voor honden, katten en paarden. SDMA kost niets extra en de doorlooptijd is hetzelfde.

SDMA is verhoogd. Wat nu?

Gebruik het IDEXX SDMA Protocol om de juiste stappen te zetten richting bevestiging van ziekte en het stellen van een diagnose.
 

SDMA-waarde interpreteren

Twee opties. Dezelfde betrouwbare resultaten.

De in-huis Catalyst SDMA test voor gebruik met de Catalyst One en Catalyst Dx klinische chemie analyzers
De IDEXX SDMA test, onderdeel van elk routineprofiel bij het IDEXX Laboratorium of aan te vragen als individuele test