Sneltoetsen


SNAP Leish 4Dx test

Een in-huis Leishmania test. En nog veel meer.

De IDEXX SNAP Leish 4Dx test is de enige multiplex test voor Leishmania met een reeks diagnostische hulpmiddelen om u te ondersteunen in uw praktijk en bij de behandeling.

  • Voor een betere werkstroom kunt u de testen tot 6 maanden bewaren op kamertemperatuur (25°C) of 12 maanden gekoeld.
  • Test jaarlijks om de verspreiding van hartwormziekte, leishmaniose, ehrlichiose en anaplasmose te helpen voorkomen en tegelijkertijd de bewustwording voor deze vectorziekten te vergroten.
  • Gebruik ELISA-technologie van laboratoriumkwaliteit voor superieure diagnostische nauwkeurigheid in uw praktijk.
  • Gebruik de SNAP Pro Analyzer voor het automatisch uitvoeren, timen en interpreteren van de SNAP-test.
  • U kunt rekenen op persoonlijke ondersteuning, begeleiding en hulpmiddelen om je verder te adviseren na de testresultaten.

Bekijk de SNAP Leishmania test.

Testen op Leishmania en nog 6 andere door vectoren overgedragen ziekteverwekkers

Leishmania

Leishmaniose is een parasietenziekte die wordt overgedragen door besmette zandvliegen in delen van de tropen, subtropen en in Zuid-Europa. Helaas zijn honden de belangrijkste infectiereservoirs en dragen zo bij aan de verspreiding van deze zoönose. Als ze besmet zijn geraakt, moeten honden en mensen hun leven lang leren omgaan met de besmetting. Daarom is een test op besmetting met leishmaniose van essentieel belang voor de gezondheid van dieren en mensen.

Hartwormen

De hartwormziekte is overal ter wereld vastgesteld bij honden. Hoewel hartworm kan worden behandeld en voorkomen, is het een ernstige en dodelijke ziekte waarbij in een vroeg stadium niet altijd klinische symptomen te zien zijn. Screen jaarlijks om ook patiënten met een lage wormbelasting sneller en vaker te vinden en begin met de behandeling wanneer deze het beste resultaat geeft.

Ehrlichia

De aanwezigheid van antilichamen tegen Ehrlichia canis Ehrlichia ewingii en Ehrlichia chaffeensis wijst op blootstelling aan teken en de overdracht van besmettelijke stoffen. Er worden bij deze patiënten aanvullende testen aanbevolen om te bepalen of er een actieve infectie is. Vroegtijdige bestrijding van de infectie is de beste manier om uw patiënten tegen een chronische ziekte te beschermen.

Anaplasma

Screen honden jaarlijks om de blootstelling op Anaplasma phagocytophilum en een Anaplasma platys vast te stellenEen vroege detectie verbetert de prognose voor de patiënt en benadrukt het belang van de bestrijding van teken.

German Shorthaired Pointer puppy running through tall grass.
Black and white image of two female technicians looking at desktop computer.

Meer diagnostische ondersteuning met VetConnect PLUS.

VetConnect PLUS biedt een holistische kijk op de complete diagnostiek van IDEXX voor alle patiënten, zowel in-huis als in het IDEXX Laboratorium. U kunt centraal trends en afwijkingen in een vroeg stadium opsporen, besluiten hoe u verder gaat met differentiële diagnoses en deskundige begeleiding. In realtime de status van de bestelde test nagaan en u heeft toegang tot diagnostische algoritmes. Ondersteuning bij de besluitvorming was nog nooit zo eenvoudig.

IDEXX Laboratorium

Bij een positieve uitslag staat u er nooit alleen voor. Met de programma’s van ons IDEXX Laboratorium kunt u een uitgebreide diagnose stellen voor een eerste positieve uitslag en mogelijk levenslange controle.

  • Leishmaniose en het vervolgonderzoek: Bij een positieve uitslag voor leishmaniose is niet altijd een onmiddellijke behandeling vereist. Om te veel behandelen te voorkomen, kunt u gebruik maken van het IDEXX Laboratorium voor de initiële kwantificering en levenslange bewaking van het dier met kwantificering van Leishmania antigenen en klinische tekenen van Leishmania.
  • Doorlopende ondersteuning: Zoals altijd kunt u rekenen op een deskundig team van veterinaire specialisten en ondersteunende leden voor begeleiding op maat.
Person pipetting into a SNAP test.

Meer dan alleen maar een test

De SNAP Leish 4Dx test geeft ook toegang tot middelen, diensten en voortdurende educatie en helpt u huisdieren, eigenaren en hun families te beschermen.
Jack Russell Terrier on a sandy beach.
Informatiebronnen voor ondersteuning bij de klinische besluitvorming

Ondersteun uw besluitvorming met algoritmes voor ziekten, diagrammen voor prevalentie, overwegingen voor de volgende stap en nog veel meer.

Bekijk ook de pagina met documenten en handleidingen

SNAP Leish 4Dx client-friendly handout outlining next steps.
Tools voor communicatie met klanten

Stuur bedachtzame berichten en bespaar tijd bij de communicatie met klanten die blij zijn over een negatief testresultaat, of die bang zijn voor een positief testresultaat. Stuur een samenvatting met vervolgstappen, leg de voordelen van screening uit en nog veel meer.

Bekijk de tools voor communicatie met klanten

Tablet displaying an IDEXX Learning Center course.
Educatie

Luister naar discussies die vooraanstaande veterinaire deskundigen voeren over het belang van screening, de vervolgstappen en de behandeling van besmetting met Leishmania.

Bekijk het IDEXX Learning Center

 

Nauwkeurigheid

Eén SNAP kan alles veranderen

Bekijk hoe met SNAP-technologie onovertroffen diagnostische nauwkeurigheid wordt bereikt en zie wat u mogelijk op het spel zet als u een test zonder deze technologie uitvoert.

White papers en studies bevestigen de nauwkeurigheid van SNAP-testen

Accuracy of the SNAP Leish 4Dx Test ​

Gerelateerde producten

SNAP Leishmania test.

SNAP Leishmania

Een test die de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid biedt met een reeks tools die u constant ondersteunen bij het opwerken van uw patiënt.

SNAP Pro Analyzer.

SNAP Pro Analyzer

De SNAP Pro Analyzer activeert, timet en interpreteert de SNAP-testresultaten binnen enkele minuten voor u. U neemt de test af en de SNAP Pro Analyzer doet de rest.

Ondersteuning

Neem contact met ons op

We zijn er om u te helpen, 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Klantenservice:
NL: 070 700 70 33
BE: 02 700 64 38

Handleiding en informatiebronnen voor de test

Toegang tot de SNAP Leish 4Dx test handleiding, gegevens over nauwkeurigheid, voorbereiding van de monsters, informatie over de interpretatie van de uitslagen, en nog veel meer.

Testen en benodigdheden bestellen

Maak kennis met IDEXX Online Orders en bestel vandaag nog uw in-huis testen en verbruiksartikelen.

SNAP Leish 4Dx test, productnummers

  • 5 testen: 99-0017572
  • 15 testen: 99-0017574
  • 30 testen: 99-0019400

Vraag nu vrijblijvend meer informatie aan over de IDEXX SNAP Leishmania test