IDEXX Laboratorium

Gloved hands holding a tray

IDEXX RealPCR-testen

Snelle, definitieve antwoorden

Gemakkelijke en betaalbare toegang tot honderden realtime PCR-profielen en individuele PCR-testen, die u binnen 1-3 werkdagen een definitieve uitslag geven.

De RealPCR-testen en -profielen kosten ongeveer evenveel als onze andere laboratoriumtesten, waardoor ze beter betaalbaar zijn dan PCR-testen die worden doorgestuurd.

Contact

IDEXX SARS-CoV-2 (COVID-19) RealPCR Test

Voor zeldzame gevallen, nadat u heeft overlegd met de NVWA.
Lees verder

Uitgelichte tests


Polymerasekettingreactie (PCR) is een proces dat de productie mogelijk maakt van een vrijwel ongelimiteerd aantal kopieën van genetisch materiaal in het laboratorium. Testen met PCR identificeert een pathogeen op basis van de aanwezigheid van het DNA of RNA van het pathogeen in het monster van de patiënt, voordat antistoffen kunnen worden gedetecteerd, waardoor het een nuttige diagnostische tool is voor vroege ziekteopsporing bij dieren.

Met de RealPCR-tests van IDEXX kunt u rekenen op:

  • De nieuwste innovaties in PCR-technologie – Realtime PCR is een geslotenbuissysteem met korte doorlooptijden en vrijwel zonder valspositieve uitslagen.
  • Snelle antwoorden – IDEXX zorgt voor resultaten na 1–3 werkdagen, dus u kunt sneller uw lijst van differentiaaldiagnoses afwerken.
  • Nut – Met RealPCR-testprofielen kunt u tot wel 18 verschillende pathogenen aantonen dan wel uitsluiten, waardoor het mogelijk is een meer nauwkeurige diagnose en vaak ook co-infectie vast te stellen.

Diarree-testprofielen

Identificeer snel de infectieuze oorzaken van een alledaags probleem

Er worden vaak katten en honden met diarree aangeboden, maar het vaststellen van de ziekteverwekker vereist meestal allerlei tests met variërende betrouwbaarheid. Met de RealPCR-testprofielen voor diarree bij honden en katten van IDEXX kunt u in één fecesmonster screenen op vele infectieuze oorzaken van diarree en nauwkeurig de ziekteverwekker identificeren.

Testprofielen voor luchtwegaandoeningen

Identificeer de ziekteverwekker van een luchtwegaandoening bij honden en katten

Het RealPCR-testprofiel voor caniene luchtweginfectie levert snelle, gevoelige en specifieke identificatie op van 8 infectantia – allemaal in één test.

Met het RealPCR-testprofiel voor feliene bovensteluchtweginfectie (BLWI) neemt de kans op het nauwkeurig identificeren van de oorzaken van BLWI bij katten enorm toe.

Testprofielen voor vector-borne ziekten

Verhoog de diagnostische gevoeligheid door serologie en PCR-tests te combineren

Deze testprofielen voor vector-borne ziekten combineren serologie met realtime polymerasekettingreactie (PCR). Het onderdeel RealPCR detecteert pathogeen nucleïnezuur (DNA) en identificeert infectantia van zowel klinische ziekte als co-infecties, terwijl het serologie-deel blootstelling aan allerlei pathogenen kan aantonen en een indicatie geeft hoelang de infectie al bestaat. Bij Lyme-ziekte is de IDEXX C6-technologie de diagnostische methode van voorkeur voor infectie met Borrelia burgdorferi.

Tests voor Leptospira spp.

Vroege detectie zonder kruisreactie met vaccins

Met de RealPCR-test voor Leptospira spp. van IDEXX is een vroege en nauwkeurige diagnose van leptospirose bij honden mogelijk. Leptospirose kan levensbedreigend zijn en manifesteert zich bij honden meestal als ernstige acute nierziekte. Daarbij vormen geïnfecteerde dieren een aanzienlijk zoönotisch risico voor hun eigenaren doordat ze via de urine leptospiren uitscheiden.

Test voor caniene distemper (hondenziekte)

Stel nauwkeurig de diagnose van CDV bij vroege infectie van honden die recent zijn gevaccineerd

De Quant RealPCR-test voor canien distempervirus (CDV) levert een kwantitatieve bepaling van de virale belasting van CDV op. Er is bij een infectie doorgaans exponentieel meer van het virus aanwezig dan gedetecteerd zou worden, door recente vaccinatie. Met de test kan aan de hand van de kwantitatieve informatie vaccin-interferentie worden onderscheiden van besmetting met een wilde stam van het distempervirus.

PCR-tests voor katten

Een zekerdere diagnose van feliene infectieuze peritonitis (FIP)

De RealPCR-test voor het FIP-virus maakt onderscheid tussen het minder virulente of niet-pathogene FECV-biotype en het virulente of pathogene FIPV-biotype, zodat met meer zekerheid feliene infectieuze peritonitis kan worden vastgesteld dan wel uitgesloten. Het diagnosticeren van FIP is extreem moeilijk en frustrerend en de beschikbaarheid van deze nieuwe test kan u helpen om een betrouwbaardere diagnose te stellen.

Ondersteuning

070 700 7033

Testaanbod

Blader door het testaanbod om een uitgebreide lijst van aanbiedingen van IDEXX Laboratorium te bekijken.


Testen m.b.v. PCR is een service die wordt uitgevoerd conform een overeenkomst met Roche Molecular Systems, Inc.