IDEXX-pathologische diensten

Verkrijg toegang tot het grootste netwerk van pathologen wereldwijd.

Doe uw voordeel met de expertise van onze deskundige klinisch pathologen en patholoog-anatomen, die een breed terrein van diersoorten en orgaansystemen beslaat.

Ontvang razendsnel de meest uitgebreide uitslagen dankzij de geavanceerde technologie van IDEXX Laboratorium, die de individuele expertise van de patholoog aanvult en samenwerking mogelijk maakt tussen specialisten over de hele wereld.

Digitale foto's worden toegevoegd aan alle cytologie- en biopsieverslagen zonder extra kosten, exclusief op IDEXX VetConnect PLUS, voor een uitgebreider verslag.
 

Contact

Uitgelichte tests


Cytologie-tests

Het IDEXX-team van deskundige klinisch pathologen verschaft u binnen een korte tijd de nauwkeurigste cytologie-uitslagen, zodat u een zekere en vlotte diagnose kunt stellen. Voor dringende gevallen waarin een kortere doorlooptijd nodig is, raden wij de optie 'cytologie met prioriteit’ aan.

Biopsie-tests

Het IDEXX-team van deskundige patholoog-anatomen verschaft u binnen een korte tijd de nauwkeurigste biopsie-uitslagen, zodat u zeker en vlot een diagnose en behandelplan kunt opstellen. Voor dringende gevallen waarin een kortere doorlooptijd nodig is, raden wij de optie 'biopsie met prioriteit’ aan.

Andere speciale tests

IDEXX biedt uitgebreide klinisch-pathologische diensten aan, inclusief immunohistochemie, speciale kleuringen, analyse van cerebrospinale vloeistof (CSF), beenmergcytologie en nog veel meer.

Uitgelichte casus


Proces in mondholte: melanoom of lymfoom?

De oncoloog vertelt: 
‘Het was de foto in het cytologieverslag die me ervan overtuigde dat ik een biopsie moest doen.’

Een hond die een melanoom in de mondholte had en een tijdje geleden was behandeld met radiotherapie, werd opnieuw bij de oncoloog gebracht voor een tweede proces in de mond. De oncoloog ging ervan uit dat het proces weer een melanoom was en ze nam een monster van de mandibulaire lymfeklieren, die stevig aanvoelden en duidelijk aanwezig waren. Dr. Jamie Haddad, dubbel gecertificeerd klinisch en anatomisch patholoog bij IDEXX, kreeg die cytologie onder ogen, en het leek eerder op een lymfoom dan een melanoom, maar ze kon een atypisch melanoom niet uitsluiten. De oncoloog was van plan om het nieuwe orale proces als melanoom te benoemen vanwege de voorgeschiedenis, tot ze de digitale foto van het cytologiemonster zag op IDEXX VetConnect PLUS en van mening veranderde. Ze nam een biopt van het proces en het bleek een subtype te zijn van een lymfoom en geen melanoom.

Jamie Haddad, VMD, DACVP

klinisch en anatomisch patholoog
Interessegebied(en): diagnostische pathologie, beenmerg-evaluatie

Cytologiefoto
 

Biopsy image taken through a microscope

Biopsiefoto

IDEXX VetConnect PLUS

IDEXX VetConnect PLUS geeft u toegang tot resultaten van diagnostische en pathologische beeldvorming van IDEXX Laboratorium, inhouse analysatoren van IDEXX, decentrale SNAP-tests en andere informatiebronnen, allemaal op één plek.

  • Neem direct beslissingen zodat u snel kunt inspelen op de gezondheid van het dier en de zorgen van uw klant.
  • Bekijk gemakkelijk inhouse resultaten samen met de resultaten van het referentielaboratorium en kijk historische gegevens tot 10 jaar terug.
  • Bekijk historische grafieken van patiënten, zodat u snel afwijkingen ontdekt voor een individueel dier.

De mobiele app van IDEXX VetConnect PLUS, ondersteund door zowel iPhones als Android-toestellen, meldt u onmiddellijk wanneer de patiëntresultaten beschikbaar zijn, zodat u de voorgeschiedenis, laboratoriumuitslagen, trendgrafieken, etc. kunt inzien en snel kunt reageren. Download de mobiele app van VetConnect PLUS voor iPhone- of Android-toestellen.

 


‡Geeft aan dat deze patholoog dubbel gecertificeerd is

Opmerking: Het kan voorkomen dat het weer of logistieke zaken vertraging veroorzaken in de levertijden van de testresultaten. Als dit gebeurt zullen wij u zo snel mogelijk van de beschikbare informatie voorzien en u op de hoogte houden.