Sneltoetsen


IDEXX Laboratorium
DISCOVER MORE

Brown dog in grass panting and looking left

Parasitologie

Innovatieve testen voor parasieten

Het IDEXX Laboratorium biedt unieke testen aan voor veelvoorkomende parasieten, zoals wormen, Giardia, tekenziekten en reisziekten.
 

Contact

Uitgelichte testen


Fecal Dx Antigeen Profiel

Fecale antigenen zijn afkomstig van volwassen wormen en zijn niet aanwezig in de eitjes. Het Fecal Dx Antigeen Profiel van IDEXX maakt gebruik van de unieke fecale antigeentechnologie om endoparasieten (wormen en Giardia) al in het prepatente stadium aan te tonen, waardoor het probleem van de intermitterende uitscheiding van eitjes niet aan de orde is en de frequentie van omgevingsbesmetting met eitjes afneemt.

  • Detecteer infectie met met volwassen parasieten nog voordat eitjes kunnen worden gedetecteerd met flotatie.
  • Verklein de kans op valsnegatieve uitslagen als gevolg van de intermitterende uitscheiding van eitjes.
  • Vind infecties tot 30 dagen eerder en vind meer infecties dan wanneer u enkel op eitjes en parasieten in de feces zou testen.1
     

Fecal Dx Clinical Reference Guide.

Tekenprofielen

Tekenprofielen zijn uitermate geschikt om met één monster op meerdere tekenziekten tegelijk te testen. In het bloed wordt op antistoffen getest door middel van ELISA of op antigeen door middel van PCR. Afhankelijk van het profiel wordt getest op Anaplasma phagocytophilum, Borrelia (ziekte van Lyme), Ehrlichia canis, Babesia canis en Hepatozoon canis. Het is ook mogelijk om een teek te laten onderzoeken, zoals Ixodes, Dermacentor en Rhipicephalus.

Door teken overdraagbare ziektes bij de hond

Lyme Quant C6-test

De Lyme Quant C6-test, exclusief verkrijgbaar bij het IDEXX Laboratorium, meet de hoeveelheid C6-antistoffen tegen Borrelia in het bloed van uw patiënt. Als onderdeel van een tweedelige aanpak helpt deze test u bij het diagnosticeren, kwantificeren, behandelen en monitoren van honden met de ziekte van Lyme. Toon snel een Lyme-infectie aan bij honden en controleer het effect van uw behandeling aan de hand van waardevolle, meetbare informatie.

Klantenservice

070 700 70 33

Testaanbod

Bekijk het uitgebreide en geavanceerde testaanbod van het IDEXX Laboratorium.


Referentie

  1. Elsemore DA, Geng J, Flynn L, et al. Enzyme-linked immunosorbent assay for coproantigen detection of Trichuris vulpis in dogs. J Vet Diagn Invest. 2014; 26(3):404-411.