IDEXX Laboratorium

Brown dog in grass panting and looking left

Parasitologie

Innovatieve tests voor vaak voorkomende ziekten

IDEXX-referentielaboratoria biedt innovatieve tests aan voor vaak voorkomende ziekten, zoals hartworm, door teken overgebrachte ziekten en darmparasieten.
 

Contact

Uitgelichte tests


Darmparasieten m.b.v. ELISA voor fecaal antigeen

Fecale antigenen zijn afkomstig van volwassen wormen en zijn niet aanwezig in de eitjes. ELISA voor fecaal antigeen van IDEXX detecteert parasieten in het prepatente stadium, waardoor het probleem van de intermitterende productie van eitjes niet aan de orde is en de frequentie van omgevingsbesmetting met eitjes afneemt.

  • Spoor besmetting met volwassen parasieten op nog voordat de eitjes kunnen worden gedetecteerd met fecestests.
  • Verklein de kans op valsnegatieve uitslagen als gevolg van de intermitterende productie van eitjes.
  • Signaleer besmettingen tot 30 dagen eerder en signaleer er meer dan wanneer u enkel op eitjes en parasieten in de feces zou testen.1
     

Fecal Dx Clinical Reference Guide.

Lab 4Dx Plus-test

De Lab 4Dx Plus-test is de standaard voor het diagnosticeren van hartworm en door teken overgebrachte ziekten. Deze ELISA detecteert antigenen van hartworm, Ehrlichia canis, Ehrlichia ewingii,Anaplasma phagocytophilum,Anaplasma platys en antistoffen tegen Lyme in één bloedmonster.

Door teken overdraagbare ziektes bij de hond

Lyme Quant C6-test

De Lyme Quant C6-test, exclusief van IDEXX-referentielaboratoria, bepaalt de hoeveelheid C6-antistoffen in het bloed van uw patiënt. Als onderdeel van een tweeledige benadering helpt deze test u bij het diagnosticeren, kwantificeren, behandelen en monitoren van met Lyme besmette honden. Spoor snel een Lyme-infectie op bij honden en volg de resultaten van uw behandelkeuzes met behulp van nuttige, meetbare informatie.

Ondersteuning

070 700 7033

Testaanbod

Blader door het testaanbod om een uitgebreide lijst van aanbiedingen van IDEXX-referentielaboratoria te bekijken.


Referentie

  1. Elsemore DA, Geng J, Flynn L, et al. Enzyme-linked immunosorbent assay for coproantigen detection of Trichuris vulpis in dogs. J Vet Diagn Invest. 2014; 26(3):404-411.