Totaal T4 -test voor de Catalyst

De totaal T4-slide voor de Catalyst One- en Catalyst Dx-analysator voor klinische chemie 

Doe bij de uitvoering van bloedtesten voor een oudere hond of kat ook altijd de totaal T4-test voor de Catalyst.

In één op de zeven profielen die bij ogenschijnlijk gezonde volwassen honden worden uitgevoerd, komt een lage uitslag voor totaal T4 voor, wat wijst op hypothyreoïdie of een niet-thyreoïdale aandoening.1

Bij één op de 10 katten treedt tijdens hun leven hyperthyreoïdie op.2

Nu bestellen


Onderzoek

Publicatie van JVIM: de nauwkeurigheid in de diergeneeskundige praktijk steekt gunstig af bij die van een referentielaboratorium 

Op de blogpost van dr. Graham Bilbrough staan bijzonderheden over onderzoek dat in de Journal of Veterinary Internal Medicine is gepubliceerd. Het laat zien dat bepaling van TT4 in de diergeneeskundige praktijk net zo nauwkeurig kan zijn als in een referentielaboratorium.3,4

Dr. Graham Bilbrough and a Catalyst slide

Richtlijnen in verband met de test

Bekijk informatie over wat u te doen staat na uw uitslag voor totaal T4 bij honden en katten.


Bekijk deze korte video's waarin dr. Graham Bilbrough uitslagen voor totaal T4, de behandeling en de controle van honden en katten bespreekt.

Gebruik van de test

 

Het neemt slechts enkele seconden in beslag om voor een grondig onderzoek van de schildklierfunctie van uw patiënt de totaal T4-test voor de Catalyst aan uw profielen toe te voegen.
 
Vereisten ten aanzien van de bewaring en het gebruik
  • Bewaren in de koelkast. Niet in de vriezer bewaren.
  • De slide hoeft niet te worden opgewarmd – de slide kan direct worden gebruikt nadat deze uit de koelkast is gehaald.
  • De totaal T4 (TT4)-slides en het reagens kunnen maximaal acht uur in de verpakking bij kamertemperatuur worden bewaard. Plaats ongebruikt materiaal na 8 uur in de koelkast. Niet meer dan vijf keer in en uit de koelkast plaatsen.
  • De test kan worden uitgevoerd met volbloed, serum of plasma. Aanbevolen monstervolume:

Volbloed: 600 tot 800 μl
Serum/plasma: 65 μl (300 μl als de test met andere slides wordt uitgevoerd)


Veelgestelde vragen

Antwoorden op de meest gestelde vragen over het gebruik van de totaal T4-test voor de Catalyst.


Informatiebronnen


Gerelateerde producten

Maak optimaal gebruik van uw totaal T4-test voor de Catalyst

Catalyst One Chemistry Analyzer

Snelle, nauwkeurige uitslagen voor klinische chemie

Beschik met één run met de Catalyst One-analysator voor klinische chemie over uitslagen voor totaal T4, klinische chemie, elektrolyten en meer.

Clip bundle for the Catalyst One Chemistry Analyzer

Profielen voor klinische chemie in pakketten

Het Catalyst-kattenpakket en het Catalyst-seniorenpakket maken het elke keer gemakkelijker om een volledig profiel voor klinische chemie te kopen en uit te voeren.


Ondersteuning

070 700 7033

Testen en benodigdheden bestellen

Bekijk meer informatie over rechtstreeks bestellen bij IDEXX en bestel vandaag nog uw testen en benodigdheden voor uw diergeneeskundige praktijk.


Referenties

  1. Uitslagen van 8.238 patiëntmonsters van honden die in de diergeneeskundige praktijk zijn verwerkt en waarbij 'welzijn’ was geselecteerd als de reden voor het onderzoek. Gegevens beschikbaar bij IDEXX Laboratories, Inc., Westbrook, Maine, Verenigde Staten.
  2. Peterson ME. Hyperthyroidism in cats: what’s causing this epidemic of thyroid disease and can we prevent it? J Feline Med Surg. 2012;14(11):804-818.
  3. Wolff E, Bilbrough G, Moore G, Lynn L, Murphy R, Scott-Moncrieff C. A side-by-side comparison of two assays for measuring canine and feline total thyroxine (TT4) [abstract ESVE-P-7]. J Vet Intern Med. Ter perse.
  4. Peterson ME, Rishniw M, Bilbrough GE. Validation of an in-clinic point-of-care immunoassay for measurement of total thyroxine (TT4) concentration in serum from euthyroid and hyperthyroid cats [abstract ESVE-P-1]. J Vet Intern Med. Ter perse.