Sneltoetsen


IDEXX in-huis analyzers

Ingebouwde camera’s verhogen de efficiëntie in jouw praktijk

Bij afbeeldingen en camera’s binnen de diergeneeskunde denk je waarschijnlijk meteen aan diagnostische beeldvorming en chirurgie. Maar digitale camera’s worden voor veel meer toepassingen gebruikt. Met de huidige geavanceerde veterinaire technologie gebruikt kunstmatige intelligentie de camerabeelden om een groot aantal functies automatisch uit te voeren, zodat jouw patiënten en klanten op de eerste plaats staan. Het is alsof je extra ogen hebt die ervoor zorgen dat de processen in jouw praktijk soepel verlopen. Fouten bij het inzetten van monsters worden ontdekt voordat ze jouw workflow verstoren. Kwaliteitscontrole wordt regelmatig automatisch uitgevoerd.

man holding orange and white cat.

De Catalyst One Klinische Chemie Analyzer, ProCyte One Hematologie Analyzer en SediVue Dx Urinesediment Analyzer zijn allemaal uitgerust met een ingebouwde digitale camera om jouw werk nog efficiënter uit te voeren en kwaliteitscontrole te verbeteren. Met onze innovatieve analyzers kun je niet alleen meer “zien”, maar ze dienen ook als “ogen” voor andere krachtige functies. Met de ingebouwde digitale camera’s verloopt het werk in jouw praktijk soepeler, ongeacht het aantal klanten dat over de vloer komt.

Laten we eens kijken naar drie belangrijke voordelen van IDEXX in-huis analyzers met ingebouwde digitale camera’s.

Uiteindelijk kun je tijd besparen, heb je de mogelijkheid om jouw patiënten te behandelen en kun je er op blijven vertrouwen dat jouw in-huis analyzer efficiënt werkt en nauwkeurige uitslagen genereert.

Door zo efficiënt mogelijk te werken loopt de patiëntenzorg in jouw praktijk geen vertraging op

Tijdens het analyseren van monsters zijn er een paar processen die veel tijd in beslag nemen. Eén daarvan is het inzetten. Bij sommige analyzers kan het veel geld kosten als het monster verkeerd wordt ingezet. Stel je dit eens voor: je plaatst het monster, drukt op Start en gaat even weg om iets anders te doen. Als je terugkomt bij de analyzer kom je erachter dat de analyse nooit gestart is.

De digitale camera van de Catalyst One analyzer voorkomt dat dit gebeurt. Door de monsterlade visueel te scannen, worden inzetfouten binnen enkele seconden opgespoord en word je onmiddellijk gewaarschuwd. Wanneer er iets mis is of ontbreekt, kun je dit meteen corrigeren en bespaar je kostbare tijd. Ben je vergeten het monster in te zetten? Geen probleem! De analyzer geeft je een melding over de specifieke reden van het oponthoud.

De digitale camera van de ProCyte One analyzer is op eenzelfde manier geprogrammeerd om de ogen in je achterhoofd te zijn en je een handje te helpen. De camera wijst je op fouten bij het inzetten, herkent welke buis wordt gebruikt en past zich aan om het monster te verwerken. De analyse start pas als de fout is hersteld, om verspilling van monsters te voorkomen.

Voor de SediVue Dx analyzer zorgt de digitale camera, met ingebouwde omgekeerde microscoop, er ook voor dat je minder tijd kwijt bent. Bij deze analyzer werkt het systeem samen met kunstmatige intelligentie om onderzoek van urinesediment te transformeren. Wat normaal 20 minuten duurt, kan nu in slechts 3 minuten.

Automatische kwaliteitscontrole, zodat jij er niet meer om hoeft te denken

Je hebt het in de praktijk vaak erg druk en zit niet te wachten op inefficiëntie. De Procyte One analyzer helpt jou om tijdverlies te voorkomen, omdat de digitale camera het hele kwaliteitscontroleproces vereenvoudigt en verkort. Het scant de vervaldatum en het batchnummer, waardoor het niet meer nodig is om barcodes handmatig te scannen. En omdat het automatisch op de achtergrond draait, hoef jij je er helemaal niet mee bezig te houden.

Maakt andere functies nog krachtiger

De digitale camera van de Sedivue Dx en Catalyst One analyzer is onderdeel van de vele slimme functies die jouw werk efficiënter maken.

De digitale camera en ingebouwde omgekeerde microscoop van de Sedivue Dx analyzer nemen digitale foto’s van urinesediment, om het algoritme van de analyzer te ondersteunen bij identificeren van elementen in de urine. Het zorgt ook voor het automatisch instellen van licht en contrast, en maakt gebruik van een breed gezichtsveld, zodat je haarscherpe foto’s krijgt die je kunt delen met klanten of collega’s. Het systeem maakt tot 70 hoge-resolutie beelden per run. Veel sneller dan wanneer je dit handmatig zou doen. Met de SediVue Dx analyzer wordt het aantal keren dat je urinesediment handmatig moet bekijken onder een microscoop drastisch verminderd.

In de Catalyst One analyzer werkt de digitale camera samen met kunstmatige intelligentie om de beste verwerkingsprocedure te bepalen. Denk aan een auto met achteruitrijcamera. Door in het scherm van de camera te kijken, kun je bepalen hoe je het beste achteruit kunt inparkeren. De Catalyst One analyzer werkt ongeveer op dezelfde manier. De digitale camera neemt een foto van het monster en deelt die met het algoritme van de analyzer om de kwaliteit van het monster te bepalen. Ondertussen onderzoekt de tweede camera in de analyzer de barcodes van de Catalyst slides. Deze streepjescodes bevatten informatie over het verwerken van de slides, die de kunstmatige intelligentie decodeert en vervolgens uitvoert.

Dit alles gebeurt automatisch en vindt binnenin de analyzer plaats. Het enige wat jij hoeft te doen is de monsters en slides in te zetten.


Met deze ingebouwde digitale camera maakt het niet uit hoe druk het is jouw praktijk. De IDEXX analyzers nemen een deel van jouw taken over, zodat jij je kunt focussen op jouw patiënten en jouw klanten.

Het werk in de praktijk kan overweldigend zijn, maar de technologie van IDEXX kan jou de ondersteuning bieden die je nodig hebt om je te focussen op het allerbelangrijkste: jouw patiënten en jouw klanten. De IDEXX in-huis analyzers kunnen vervelende taken van jou overnemen, tijd besparen en de efficiëntie verhogen. Tegelijkertijd kun je rekenen op superieure nauwkeurigheid. Vraag nu een demonstratie aan om onze technologie in actie te zien.

Lees hoe de technologische ontwikkeling van voordeel kan zijn voor uw praktijk

Veterinary technician holding brown dog with a ProCyte One analyzer on the shelf.

Veterinaire technologie is slim genoeg om bij te blijven met jouw praktijk

Hoe zou het zijn om proactieve technologie achter de schermen te hebben, die ervoor zorgt dat alles soepel verloopt in jouw praktijk? .

veterinarian talking to technician with corgi on exam table.

Kunstmatige intelligentie maakt het werk in jouw praktijk efficiënter en leidt tot superieure nauwkeurigheid

In 2021 zal vrijwel iedereen profiteren van kunstmatige intelligentie. Dat geldt ook voor de diergeneeskunde. .

Lees meer over een specifieke analyzer. Een vertegenwoordiger staat van begin tot eind voor u klaar.