Marktleider in veterinaire diagnostiek ziet geen gevallen van COVID-19 bij huisdieren

Duizenden monsters van honden en katten hebben vooralsnog geen positieve resultaten opgeleverd

WESTBROOK, Maine, vrijdag 13 maart 2020—IDEXX Laboratories, Inc. (NASDAQ: IDXX), wereldwijd marktleider in veterinaire diagnostiek en software, heeft vandaag laten weten dat zij tot nu toe geen huisdieren positief hebben getest op SARS-CoV-2. Deze coronavirusstam veroorzaakt COVID-19, een besmettelijke aandoening van de luchtwegen bij mensen. IDEXX heeft duizenden monsters van honden en katten geëvalueerd tijdens de validatie van een nieuwe veterinaire test voor het COVID-19 virus. De monsters die zijn gebruikt voor de ontwikkeling en validatie van de test, werden verkregen uit monsters die oorspronkelijk waren ingestuurd naar het IDEXX Laboratorium voor PCR-testen.

Deze nieuwe testresultaten komen overeen met de huidige inzichten van deskundigen dat COVID-19 primair van mens tot mens wordt overgedragen en ondersteunen het advies om huisdieren niet op COVID-19 te testen. Voor honden en katten die symptomen van luchtweginfecties vertonen, wordt aangeraden om contact op te nemen met een dierenarts, zodat ze kunnen worden getest op meer gangbare oorzaken van luchtweginfecties.

‘Als vooraanstaande gezondheidsautoriteiten tot de conclusie komen dat het klinisch relevant is om dieren op het COVID-19 virus te testen, zal IDEXX de IDEXX SARS-CoV-2 (COVID-19) RealPCR™ Test ter beschikking stellen', vertelt Jay Mazelsky, President en Chief Executive Officer van IDEXX Laboratories. ‘Huisdieren zijn een belangrijk onderdeel van het gezin en wij willen ze graag gezond houden en beschermen. Terwijl deze situatie zich verder ontwikkelt, gaan wij door met het monitoren van COVID-19 en de diergezondheid in ons wereldwijde netwerk van laboratoria.’

IDEXX Laboratorium is een wereldwijd netwerk van meer dan 80 laboratoria die zich samen inzetten voor het verbeteren van de zorg bij huisdieren. IDEXX is voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om de gezondheid en het welzijn van huisdieren, mensen en vee te verbeteren. Klanten over de hele wereld profiteren van het uitgebreide netwerk van laboratoria in Europa, Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Japan, Zuid-Korea, Zuid-Afrika, en Brazilië, die het meest complete en geavanceerde testmenu uit de veterinaire industrie bieden.

De meest actuele informatie over de risico's van de overdracht van het COVID-19 virus op dieren en de COVID-19 aandoening, kunt u bekijken op de informatiepagina's voor COVID-19 van de U.S. Centers for Disease Control and Prevention, American Veterinary Medical Association, of de World Organisation for Animal Health

Over IDEXX Laboratories

IDEXX Laboratories, Inc. maakt deel uit van de S&P 500® Index en is leider op het gebied van innovatie in de gezondheidszorg van huisdieren. IDEXX biedt dierenartsen over de hele wereld een breed scala aan producten en diensten op het gebied van diagnostiek en informatietechnologie. De producten van IDEXX bieden dierenartsen de mogelijkheid om geavanceerde medische zorg te verlenen, verbeteren de efficiëntie van het personeel en zorgen ervoor dat praktijken economisch succesvoller worden. IDEXX is bovendien wereldwijd marktleider op het gebied van diagnostische testen en informatie voor vee en pluimvee, en testen om de kwaliteit en veiligheid van water en melk vast te stellen. Het hoofdkantoor van IDEXX Laboratories is gevestigd in Maine, Verenigde Staten, heeft meer dan 9.000 medewerkers en levert producten aan klanten in meer dan 175 landen. Kijk voor meer informatie over IDEXX op www.idexx.nl.


Contact

Media Relations
Robin Woodcock
1-207-632-8027
robin-woodcock@idexx.com

Investor Relations
IDEXX Laboratories
John Ravis
1-207-556-8155
john-ravis@idexx.com

Neem contact op met de klantenservice

Volksgezondheid en andere vragen van niet-klanten: Klik hier